Pečeny bandurky na tepši

Na ten jednoduchij recept netreba nič dodati. Ale predsa.

Što potrebujeme.

- bandurky, 1,5 kg

- olij, siľ ,kmin

- syr,maslo, cibuĺku (podĺa chuti)

Bandurky ostruhame, omyjeme v studeni vodi, možeme ich rozkrojiti na poly a položime ich na pomastenu tepšu olijom. Vložime do rozpalenoj rury pokiaľ ša neupečut do zlatista. Pered tym ich iši posolime a pokminujeme. Podavame so syrom,maslom, neplana aj cibuĺka. Lehke a smačne idlo. Zatym chybat už len pohar kvasnoho moloka.

Obrázok používateľa Петро

...porubska nostalgia

...porubska nostalgia Smile ...pomoci povoziti šino, na pole s korovami, zahraty fotbal pri školy a večur zisti sobi bandurky so syrom i kvasnym molokom...
moze by jem len opravil nazov bandurky peceny na tepši ..fajnyj prispevok

Obrázok používateľa hugo

oooojjj to byli , ale časy,

Smile oooojjj to byli , ale časy, už len sobi pospominati na toti nelen lita, ale i cili roky što bylo Wink

Jaru, barz fajnovyj recept,

Jaru, barz fajnovyj recept, takyj naš starovickyj a najsmačňišyj Smile Bo bandurky pro nas druhyj chľib!
Lem by´m dodal do receptury, že tepšu dame do ruly do šparheta abo do peca, bo to calkom inakšyj smak tych što u pecu pečeny jak u elektrickij ruľi Smile
My doma solime každu bandurku direk pered vkladaňom do gamby, každyj suj voz´me bandurku, pomastit maslom, posolit, dast suj dajakyj nakladanyj syr a pod.
Osobňi mam rad pečeny bandurky zo solodkym molokom abo u posťi z kapustov (sorova kuščok peremyta kvasna kapusta z cebuľov i varom)

Obrázok používateľa hugo

taki idla luďe hniskaj ani už

taki idla luďe hniskaj ani už nechcut isti, bo teraz šelijaky salamy, šunky ečkovy atď., každij vydumuje ... što z bišiduvaňa staršich znam, že dakoli nebylo ščoho vyberati, len toto što ša im hrodilo, abo vychovali...
Znaš, už ani ne každij mat doma šparhet , väčšinou elektricku, ale aj tak to stojit zato, my sami v bytovki tiž , ale šparhet je šparhet pri babči...
S kapustou to si davam dakoli aj ja .

dakoli ši jak za komunistoch

dakoli ši jak za komunistoch i toto korovu abo paca što jes mal posledne ta ťi zjali.....lem tak potajni sja zabijalo po večuroch.....što mi iši babka bisidovala....

ja lem chcem dodati že i u

ja lem chcem dodati že i u nas sa tak iďat že sja pered tym jak do gamby daš pomastyt z maslom i posolit....a pravda že to na šparheti inakse jak u elektrickej ruli....to inakše smakije....na šparheti zavše lipše...

Zdieľať na Facebooku

Dneska je pjatnіca

20. oktober 2017


Юліаньскый календарь:

7. oктóбер 2017

Mapa registrovaných používateľov Holosy.sk

Písanie dokumentov po rusínsky pomocou OpenOffice

Písanie rusínskou cyrilikou v systéme Windows 7

Ako modifikovať Firefox, aby kontroloval rusínsky pravopis

Posl´idn´i komentar´i

Banner pre vaše stránky

Budeme radi ak Holosy spropagujete aj na vašich stránkach pomocou reklamého bannera.

Komunitný portál karpatských Rusínov

V prípade záujmu o výmenu bannerov, nás kontaktujte.

Zaregistrujte sa !

Ak sa chcete aktívne zapojiť do diania na Holosy.sk a zvýšiť komfort v používaní stránok zaregistrujte sa.

Kontaktujte nás

V prípade otázok alebo pripomienok nás môžete jednoducho kontaktovať pomocou formulára na stránkach.